RODINNÝ DŮM VE VÍCEMĚŘICÍCH

Místo: Víceměřice
Tým: Jan Sedláček, Václav Navrátil
Status: Ve výstavbě

Hlavním motivem této architektonické studie bylo navrhnout moderní rodinný dům, který nabídne komfortní bydlení a zároveň bude svým charakterem respektovat tradiční historickou zástavbu vesnice. Do domu se vchází spojovacím krčkem ve formě proskleného zádveří, ze kterého je možné projít do hospodářského dvora nebo do hlavní schodišťové haly. Hala odděluje soukromou část (ložnici, koupelnu, šatnu) od části společenské (obývací pokoj s jídelnou a kuchyní). To vše je doplněno zázemím, t.j. místností pro domácí práce, spíží, kotelnou a samostatným WC. Dominantou přízemí je elegantní dřevěné schodiště, pojaté jako výtvarný prvek, ze kterého se vchází do druhého patra. Zde se nachází dva dětské pokoje, pracovna a koupelna se samostatnou toaletou. Příjemnou součástí domu je také velká zahrada, na kterou se dá vejít se všech místností v přízemí. Dále je k severní straně domu navržena dvojgaráž, ke které přiléhá dílna se skladem zahradní techniky a sportovního vybavení. Garáž má formu lehké stavby bez dodatečného zateplení. V neposlední řadě jsme k domu navrhli zahradní domek zapuštěný do terénního valu, v jehož suterénu se nachází vinný sklípek.

RODINNÝ DŮM VE VÍCEMĚŘICÍCH

Místo: Víceměřice
Tým: Jan Sedláček, Václav Navrátil
Status: Ve výstavbě

Hlavním motivem této architektonické studie bylo navrhnout moderní rodinný dům, který nabídne komfortní bydlení a zároveň bude svým charakterem respektovat tradiční historickou zástavbu vesnice. Do domu se vchází spojovacím krčkem ve formě proskleného zádveří, ze kterého je možné projít do hospodářského dvora nebo do hlavní schodišťové haly. Hala odděluje soukromou část (ložnici, koupelnu, šatnu) od části společenské (obývací pokoj s jídelnou a kuchyní). To vše je doplněno zázemím, t.j. místností pro domácí práce, spíží, kotelnou a samostatným WC. Dominantou přízemí je elegantní dřevěné schodiště, pojaté jako výtvarný prvek, ze kterého se vchází do druhého patra. Zde se nachází dva dětské pokoje, pracovna a koupelna se samostatnou toaletou. Příjemnou součástí domu je také velká zahrada, na kterou se dá vejít se všech místností v přízemí. Dále je k severní straně domu navržena dvojgaráž, ke které přiléhá dílna se skladem zahradní techniky a sportovního vybavení. Garáž má formu lehké stavby bez dodatečného zateplení. V neposlední řadě jsme k domu navrhli zahradní domek zapuštěný do terénního valu, v jehož suterénu se nachází vinný sklípek.