RODINNÝ DŮM V NÁSEDLOVICÍCH

Místo: Násedlovice
Status: Ve výstavbě
Tým: Václav Navrátil, Jan Sedláček

V této studii jsme se snažili navrhnout moderní rodinný dům, který bude respektovat tradiční historickou zástavbu vesnice a zároveň nabídne komfortní bydlení, dostatečné soukromí a příjemné propojení se zahradou. Ze vstupní haly se vchází prosklenými dveřmi do hlavního obytného prostoru, který je tvořen obývacím pokojem, jídelnou a kuchyňským koutem. Z jídelny vedou dveře do ložnice s koupelnou, orientované na sever. Dominantu jídelny tvoří schodiště s vestavěnou knihovnou a velké panoramatické okno s výhledem do zahrady. Obytný prostor se otevírá přes dvě patra do podkroví, čímž se prostor opticky zvětšuje. V podkroví se nachází galerie, pracovna a dále dva dětské pokoje s koupelnou a samostatnou toaletou. K domu je také navržen zahradní domek ve formě lehkého dřevěného pavilonu, zde je umístěna dílna, sauna a sklad dřeva. Důležitou charakteristikou návrhu je ladné propojení interiéru s exteriérem a použití celé řady jednoduchých a elegantních prvků. Hlavním motivem přechodu mezi interiérem a exteriérem je pobytová terasa, která je přístupná z obývacího pokoje i jídelny.

RODINNÝ DŮM V NÁSEDLOVICÍCH

Místo: Násedlovice
Status: Ve výstavbě
Tým: Václav Navrátil, Jan Sedláček

V této studii jsme se snažili navrhnout moderní rodinný dům, který bude respektovat tradiční historickou zástavbu vesnice a zároveň nabídne komfortní bydlení, dostatečné soukromí a příjemné propojení se zahradou. Ze vstupní haly se vchází prosklenými dveřmi do hlavního obytného prostoru, který je tvořen obývacím pokojem, jídelnou a kuchyňským koutem. Z jídelny vedou dveře do ložnice s koupelnou, orientované na sever. Dominantu jídelny tvoří schodiště s vestavěnou knihovnou a velké panoramatické okno s výhledem do zahrady. Obytný prostor se otevírá přes dvě patra do podkroví, čímž se prostor opticky zvětšuje. V podkroví se nachází galerie, pracovna a dále dva dětské pokoje s koupelnou a samostatnou toaletou. K domu je také navržen zahradní domek ve formě lehkého dřevěného pavilonu, zde je umístěna dílna, sauna a sklad dřeva. Důležitou charakteristikou návrhu je ladné propojení interiéru s exteriérem a použití celé řady jednoduchých a elegantních prvků. Hlavním motivem přechodu mezi interiérem a exteriérem je pobytová terasa, která je přístupná z obývacího pokoje i jídelny.